matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
asd
annn:
to jest dobrze? bo w odp jest x=4
http://i.imgur.com/WskSJCF.jpg?1
1 cze 22:06
Mila:
Nie widać w mojej przeglądarce. zamazane.
1 cze 22:09
annn:
2
9
9
(
)
x/2
* (
)
x/2
=
3
16
64
...
3
3
((
)
2
)
x/2
= (
)
2
8
8
x =2
?
1 cze 22:13
Mila:
2
9
3
(
*
)
x/2
=(
)
2
⇔
3
16
8
3
3
(
)
x/2
=(
)
2
8
8
x
=2 /*2
2
x=4
1 cze 22:36