−2 | ||
2.Naszkicuj wykres funkcji i podaj jej własciwosci y= | +1 | |
x+2 |
3 | 3 | |||
a) cn = | więc cn+1 = | |||
n | n +1 |
3 | 3 | 3 n − 3*(n +1) | − 3 | |||||
cn+1 − cn = | − | = | = | |||||
n+1 | n | n*(n +1) | n*(n +1) |
cn+1 | ||
( cn) nie jest też ciągiem geometrycznym, bo iloraz | = | |
cn |
| n | |||||||||
= | = | nie jest stały lecz zależy od n. | ||||||||
| n+1 |
dn+1 | 3n+1 | ||
= | = 31 = 3 = q | ||
dn | 3n |
− 2 | ||
y = | + 1 − funkcja homograficzna | |
x + 2 |
−2 | ||
Wykres tej funkcji otrzymujemy przesuwając wykres funkcji g(x) = | o wektor | |
x |
− 2 | ||
Miejsce zerowe funkcji: x0 = 0, bo dla x0 = 0 jest y = | + 1 = − 1 +1 = 0 | |
0 +2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |