Obliczyć pola
GuniK: 1. Oblicz pole trójkąta prostokątnego, w którym promień okręgu opisanego na tym trójkącie ma
długość 6 a wysokość opuszczona na przeciwprostokątną ma długość 4.
2. Oblicz obwód trójkąta prostokątnego, w którym przeciwprostokątna ma długość 15 a promień
okręgu wpisanego w ten trójkąt ma długość 2.
1 cze 20:30
Mila:

1)
c=6*2=12
2)
x+y=15
obw=2+2+2*(x+y)=4+2*15=34
1 cze 21:15
GuniK: Dzięki Mila
1 cze 21:23
Mila:
1 cze 21:31
Krzysiek: o nie, tylko nie geometria
1 cze 21:47
Alky:
1 cze 22:35