kwadratowa funkcja
juli: Funkcja y 1/2x2 − x− 3/2 ma w przedziale <−2:0> jaka jest wartość najmniejsza rówan a
1 cze 19:01
Janek191:
Jaka jest najmniejsza wartość funkcji w < − 2, 0 >
1 cze 19:05
Jack: nie musisz zmieniac ciagle nazwy...
1 cze 19:07
Jack:
f(−2) = ...
f(0) = ...
| | −b | | 1 | |
p = |
| = |
| = 1 <−− nie nalezy do dziedziny. |
| | 2a | | 1 | |
zatem albo f(−2) albo f(0) ma najmniejsza wartosc.
1 cze 19:08
juli: Przeuwając wykres funkcji y=3x o wktor [−3 4] otrzymamy wykres funkcji?
1 cze 19:19
Janek191:
y = 3*( x + 3) + 4
1 cze 19:40
zef: Jack pisałeś może te "próbne matury" z matmy w 1 i 2 klasie ? Były podane wzory itd ?
1 cze 19:41