matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie
Varost:
Rozwiąż równanie:
√
2
(
)
x
= 8 * 4
3−2x
8
1
2
2
(
)
x
= 2
3
* (2
2
)
3−2x
2
3
....
1 cze 17:49
Varost:
1
2
2
(
)
x
= 2
3
* 2
6−4x
2
3
1 cze 17:50
Mila:
2
(1/2−3)*x
=2
3+6−4x
⇔ 2
−2.5x
=2
9−4x
−2.5x=9−4x 1.5x=9
9
90
x=
=
=6
1.5
15
1 cze 18:31
Varost:
Znowu Ty, dziekuje bardzo haha ! :3
1 cze 18:59