1 cze 00:39
1 cze 00:40
kyrtap: pomyłka

to drugie
1 cze 00:40
jc: Schematy z pierwszego obrazka są ciekawsze

Co to znaczy: wyodrębnili przypadek szczególny drugiej całki ?
Rozbili całkę na dwie calki. Piewsza całka = 0, druga całka = ...
W czym problem.
∫
R x e
−(x−m)2 dx = ∫
R (x−m) e
−(x−m)2 dx + m ∫
R e
−(x−m)2 dx = 0 + m
√π
1 cze 00:49
kyrtap: tak tą pierwszą całkę wyliczyłem i też wyszło 0 tylko w tej drugiej nie rozumiem czemu
∫exp(−y2)dy = √π
1 cze 01:12
1 cze 01:15
kyrtap: dziękuje nie wiedziałem że to jakaś całka szczególna
1 cze 01:18
Metis: Bartek

?
1 cze 13:27
kyrtap: kolega
1 cze 13:37
kyrtap: jak będziesz Metis na elektryce to będziesz takie rzecz robił XD
1 cze 14:13
Metis:
1 cze 17:02