matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
123
5:
Oblicz pole ograniczone liniami x=1 y=x y=0 ∫∫(x
2
+y
2
) dx dy Mógłby ktoś sprawdzić wynik ?
1
12
?
31 maj 21:55
Jerzy:
7
Nie ... =
12
31 maj 22:00
Jerzy:
1
Też zle ... =
3
31 maj 22:03
Jerzy:
1
=
0
∫
1
[
0
∫
x
(x
2
+y
2
)dy]dx =
0
∫
1
[yx
2
+
y
3
] =
3
1
1
1
1
1
1
=
0
∫
1
(x
3
+
x
3
)dx = [
x
4
+
x
4
] =
+
=
3
4
12
4
12
3
31 maj 22:07