1+cosα | α | ||
=ctg | |||
sinα | 2 |
π | ||
sinα≠0⇔α≠ | +kπ | |
2 |
| |||||||||||||||||
L= | = | ||||||||||||||||
|
| |||||||||||||||||
= | = | ||||||||||||||||
|
| α | ||||||||||||
= | =ctg | =P | |||||||||||
| 2 |
α | ||
niech: k = | ||
2 |
1 + cos2k | sin2k + cos2k + cos2k − sin2k | |||
L = | = | = | ||
sin2k | 2sinkcosk |
2cos2k | cosk | α | |||
= | = ctgk = ctg | ||||
2sinkcosk | sink | 2 |
1 + cos α | 1 + cos2 0,5α − sin2 0,5α | |||
L = | = | = | ||
sin α | 2 sin 0,5α*cos 0,5α |
sin20,5α + cos20,5α + cos2 0,5α − sin20,5α | ||
= | = | |
2 sin 0,5α*cos0,5α |
2 cos2 0,5α | cos 0,5α | |||
= | = | = ctg 0,5α = P | ||
2 sin 0,5α*cos 0,5α | sin 0,5α |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |