matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
help me
Klaudusia:**:
Dany jest trojkart prostokatny o kacie ostrym 30 stopni.oblicz obwod tego trojkata gdy jego przeciwprostokatna ma dlugosc 10cm
5 sty 15:24
krzysiek:
sin30=
1
2
c=10
a
c
=
1
2
a=5 b
2
+a
2
=c
2
b=
√
75
=5
√
3
O=a+b+c=15+5
√
3
5 sty 15:33