Narysuj wykres funkcji i określ własności
Varost:
Ktoś może mi pomóc, który wykres i które przesunięcie kiedy?
31 maj 19:23
Varost: kiedy narysować *
31 maj 19:23
Varost: | | 1 | |
Z pewnością pierwszy bedzie f(x)= |
| x |
| | 3 | |
31 maj 19:26
Mila:
| | 1 | |
2) T[−1,0]⇒h(x)=( |
| )x+1 |
| | 3 | |
3) Symetria względem OY tej części wykresu z prawej strony
(o wykresie niebieskim z lewej zapominasz)⇒otrzymujesz wykres funkcji
Narysuję w drugim wątku
31 maj 19:34
Mila:

cd.
| | 1 | |
4)T[0,−3] ⇒otrzymujesz wykres p(x)=( |
| )|x|+1−3 |
| | 3 | |
5) symetria względem OX ⇒
31 maj 19:39
Varost: Dziękuję
31 maj 19:41
Mila:
31 maj 20:14
Varost: Czym rozni sie lx−2l od lxl−2
3 cze 07:51
Mila:
Chodzi Ci o przekształcenie, czy wykres?
3 cze 19:06
Mila:

f(x)=|x−2|
Wykres:
g(x)=x→T
[2,0]⇒
h(x)=x−2
symetria S
OX dla y<0⇒
f(x)=|x−2|
3 cze 22:34