matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz miary kątów α i β
Izydor:
Wyznacz miary kątów α i β Rysunek w linku.
https://scontent.fwaw3-1.fna.fbcdn.net/v/t34.0-12/13348980_1612076995776330_725321824_n.jpg?oh=464ca6174d584b432f22302a8979d549&oe=57509FBB
31 maj 17:18
prosta:
25
o
− miara kąta wpisanego −−−> kąt środkowy oparty na tym samym łuku ma miarę 50
o
α=50
o
(kąty wierzchołkowe) β=90
o
−50
o
=40
o
31 maj 17:44