granica
mat: jak obliczyc z tego granicę

lim dąży do 0 =
esin3x−1tg4x
troche niewyraźne to napisze tez tak:
licznik to e
sin3x−1
mianownik to tg4x
31 maj 17:10
azeta: po hospitalizacji
| | 3cos3x*esin3x | | 3 | |
limx→∞ |
| = |
| |
| | 4(1+tg2(4x)) | | 4 | |
31 maj 18:19
mat: Skad sie to tak poskracalo? moglaby pani rozpisac?
31 maj 18:29
ICSP: Skorzystaj z granic :
31 maj 18:29
Mariusz:
Wszystkie te granice występują podczas różniczkowania więc "hospitalizacja"
może być kiepskim pomysłem
Trzecia z podanych przez ICSP granic sprowadza się do drugiej
Drugą granicę można policzyć z trzech ciągów
| | 1 | |
Do policzenia pierwszej Leja proponuje podstawienie ex=1+ |
| |
| | z | |
31 maj 18:44