help me
Klaudusia:**: W trojkacie ABC o bokach /AB/=8cm /BC/=9cm /AC/=6cm zakreslono okregi o promieniach 3cm i o
srodkach w wierzcholkach trojkata.okresl wzajemne polozenie tych okregow
5 sty 15:22
Eta:

r
1+r
2= IACI= 6 −−−okregi czerwony i niebieski są styczne zewnętrznie
r
1 +r
3 < IABI => 6 < 8 −−− okregi niebieski i zielony są rozłączne
r
2+r
3 < IBCI => 6 < 9 −−− okręgi zielony i czerwony są rozłączne
5 sty 15:41
Klaudusia:**: eta a jak narysowac ten rysunek tak jak ty cz inaczej jakos

bo nie rozumiem co to sa te 3 w
ttych koleczkach
5 sty 15:55
Godzio:
czytałaś treść

? "zakreślono okręgi i promieniach 3 cm "
5 sty 15:57
Klaudusia:**: hehe no juz wiem wiem juz kumam

5 sty 16:03
Eta:
5 sty 16:13