√x−1 + √x+5 | ||
lim(x→∞) [2x(√x−1 − √x+5)] * | ||
√x−1 + √x+5 |
−12x | |||||||||||||||||||||||||||||
lim(x→∞)[ | ] | ||||||||||||||||||||||||||||
|
−12x | ||
lim(x→∞) [ | ] | |
√x + √x |
−12x | ||
lim(x→∞)[ | ] = lim(x→∞)[−6 * x1/2] = −∞ (a w odp jest ∞) | |
2x1/2 |
2 x*(x −1 − (x +5) | ||
f(x) =2x*(√x −1 − √x+5) = | = | |
√x −1+ √x+5 |
−12 x | − 12 | |||
= | = | |||
√x −1 +√x+5 | √1x − 1x2 + √1x + 5x2 |
− 12 | ||
lim f(x) = | = − ∞ | |
0+ |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |