czworokąt którego boki zawierają się w prostych y=3x+5, 3x-y-2=0, x+y+15=0 i x+5
basia: czworokąt którego boki zawierają się w prostych y=3x+5, 3x−y−2=0, x+y+15=0 i x+5y−25=0
A) Kwadrat B)prostokąt C) równoległobok D) trapez
31 maj 10:47
Jerzy:
"Na oko" widać,że trapez
31 maj 10:49
Jack: trapez.
31 maj 10:54
6latek :

Narysuj te proste w układzie wspolrzednych
3x−y−2=0 to −y= 2−3x to y= 3x−2
x+y+15=0 to y= −x−15
| | 1 | |
x+5y−25=0 to 5y= −x+25 to y= − |
| x+5 |
| | 5 | |
Trapez
31 maj 11:02
Jerzy:
Bez rysunku ... dwie proste równoległe, pozostałe nie
31 maj 11:04
6latek : J 
Ale jak się nie wie to lepiej zrobić rysunek
31 maj 13:32