wykres logarytmu
Kasia:
Jak narysować taki wykres
− log 12 (x+1)
gdzie a to jest 12
31 maj 07:57
Jerzy:
1) log1/2x
2) log1/2(x+1) ... przesunięcie o 1 w lewo
3) − log1/2(x+1) ... odbicie wzgledem osi OX
31 maj 08:01
6latek : 1. Zrobic skale logarytmiczna (inaczej nie widze zadnego sensu go rysować
2. Narysowac wykres na tej skali y= log0,5x
2. Przesunac y= log0,5x o wektor [1,0] w lewo i masz y= log0,5(x+1)
3.y= log0,5(x+1) odbic symetrycznie względem osi OX i masz y= −log0,5(x+1)
Powinno być dobrze
31 maj 08:05