−2 x + 2 | − 2*( x − 2) − 2 | 2 | ||||
y = | = | = − 2 − | ||||
x − 2 | x − 2 | x −2 |
−2 | ||
Wykres funkcji g(x) = | przesuwamy o wektor [ 2, − 2] i otrzymujemy | |
x |
2−2x | ||
xy−2y=2−2x <=> y(x−2)=2−2x <=> y= | ||
x−2 |
−2(2−x)+2 | 2 | −2 | ||||
y= | = −2 + | = | −2 | |||
2−x | 2+x | x−2 |
−2 | ||
sporzadzic wykres funkcji f(x) = | i nastepnie przesunac rownolegle | |
x |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |