matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz granicę ciągu
Stark:
5
n
− 4
n
Oblicz granicę ciągu o wyrazie ogólnym a
n
jeśli a
n
=
5
n
+ 4
n
30 maj 18:01
Jack:
4
n
5
n
(1 −
)
5
n
1
lim
=
= 1
4
n
5
n
(1 +
)
5
n
1
30 maj 18:28