matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
graniastosłupy
natalia:
Jeśli objętość sześcianu ma 27dm
2
to przekątna tego sześcinu jest równa
30 maj 17:59
Metis:
V=27 dm
3
V=a
3
d=a
√
3
V− objętość sześcianu a− długość krawędzi sześcianu d− długość przekątnej sześcianu
30 maj 18:01