| |x+2| | 2 | 3 | |||
− | = − | ||||
| x2+x−2 | |x+1| | 4 |
x2+x−2≠0 i x+1≠0
Δ=1+8=9
| −1−3 | −1+3 | |||
x= | lub x= | |||
| 2 | 2 |
| |x+2| | 2 | 3 | |||
− | =− | ||||
| (x+2)*(x−1) | |x+1| | 4 |
| −(x+2) | 2 | 3 | |||
− | =− | ⇔ | |||
| (x+2)*(x−1) | −(x+1) | 4 |
| −1 | 2 | 3 | |||
+ | =− | /*(x−1)*(x+1) ⇔ | |||
| x−1 | x+1 | 4 |
| 3 | ||
−1*(x+1)+2*(x−1)=− | (x2−1) | |
| 4 |
| 3 | ||
−x−1+2x−2=− | (x2−1) | |
| 4 |
| 3 | ||
x−3=− | (x2−1) /*4 | |
| 4 |
| (x+2) | 2 | 3 | |||
− | =− | ⇔ | |||
| (x+2)*(x−1) | −(x+1) | 4 |
| 1 | 2 | 3 | |||
+ | =− | /*(x+1)*(x−1) | |||
| x−1 | x+1 | 4 |
| 3 | ||
x+1+2(x−1)=− | *(x2−1) | |
| 4 |
| 3 | ||
3x−3=− | *(x2−1) | |
| 4 |
| (x+2) | 2 | 3 | |||
− | =− | ||||
| (x+2)*(x−1) | (x+1) | 4 |
| 1 | 2 | 3 | |||
− | =− | /*(x−1)*(x+1) | |||
| x−1 | x+1 | 4 |
| 3 | ||
x+1−2(x−1)=− | *(x2−1) | |
| 4 |
| 3 | ||
x+1−2x+2=− | *(x2−1) | |
| 4 |
| 3 | ||
−x+3=− | *(x2−1) | |
| 4 |