na zaliczenie !!
Klaudusia:**: Narysuj wykres funkcij kwadratowej f(x) =2(x−1)do kwadratu − 8.Uwzglednij polozenie wierzcholka
paraboli.Podaj wlasnosci funkcij f(jej zbior wartosci ,przedzialy monotonicznosci,wartosc
najwieksza i najmniejsza)
5 sty 14:24
jo:

W = (1, −8)
Zbiór wartości = <−8,
∞)
Monotoniczność:
f rośnie dla x∊<1,
∞)
f maleje dla x∊(−
∞, 1>
wartość najmniejsza: y= −8
5 sty 15:24
Klaudusia:**: czyli to przechodzi przez −8 i przez 1
5 sty 15:30
jo: Nie, miejsc zerowych nie wyznaczałam, to są współrzędne wierzchołka.
Miejsce zerowe funkcji f(x) to rozwiązanie równania f(x) = 0.
Rozwiąż i podaj wynik.
5 sty 15:42
jo: x= −1, x=3
5 sty 15:44