matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
calka podwojna dziedzina
Marx3:
Jesli mam dziedzine y
2
≤x≤y, powstaje mi obszar taki jak tu −>
http://m.wolframalpha.com/input/?i=y%5E2%3Cx%3Cy&x=-325&y=-72
Calke po x ograniczam 1,0 natomiast po y powinno byc y
2
, y czy y
2
, x?
29 maj 13:25