matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zad
kwiatek:
boki trojkata prostokatnego maja dlugosc 5,12,13. jaka wartosc przyjmuje wyrazenie | sin α − cos α|, jezeli α jest najmniejszym katem w tym trojkacie?
5 sty 00:38
Eta:
5
sinα=
13
12
cosα=
13
to sinα − cosα =
5
13
−
12
13
=−
7
13
5 sty 00:59