Tożsamość
Emma. : Wyznacz tożsamość;
| | cosα−ctgα | |
2) |
| =sinα−1 |
| | ctgα | |
| | cosα−ctgα | |
3) |
| =sinα−1 |
| | ctgα | |
Pomoże ktoś.

Jakby mógł ktoś to wytłumaczyć mi .
28 maj 15:18
Ajtek:
1.
| | 2*1 | | 2(sin2x+cos2x) | | 2sin2x | | 2cos2x | |
L: |
| −1= |
| −1= |
| + |
| −1= |
| | sin2x | | sin2x | | sin2x | | sin2x | |
=2−2ctg
2x−1=1+2ctg
2x=P
28 maj 15:37
Emma: a skąd wzięło się cos
2
28 maj 15:38
Ajtek:
Zauważ że 1=sin2x+cos2x
28 maj 15:39
Ajtek:
Poprawiam zapis:
=2+2ctg2x−1=1+2ctg2x
28 maj 15:41
Emma: aaa to już wiem.
pomożesz z pozostałymi
28 maj 15:41
Ajtek:
Podpowiem w drugim, lewą stronę rozbij na dwa ułamki.
28 maj 15:42
Emma: dzieki wielkie
28 maj 15:56
Ajtek:
Nie ma za co.
28 maj 16:11