matematykaszkolna.pl
Poczta 6latek : CzescMetis emotka czy dostales wiadomość z zalacznikami ode mnie ?
27 maj 21:32
Metis: Cześć 5−latku emotka Już wstawiam.
27 maj 21:38
6latek : dzięki emotka Napisz i tutaj czy dostales ode mnie w pdf Anusiak podręcznik uzupelniajcy dla klasy 3 i 4 liceum
27 maj 21:40
Metis: Tak, mam go na dysku emotka
27 maj 21:42
6latek : To dobrze emotka Korzystaj teraz z niego . sa tam naprawdę ciekawe zadania z analizy matematycznej które przydadzą CI się na studia i z liczb zespolonych
27 maj 21:45
Benny: Cześć 5−latku emotka Ostatnio pisałeś, że doszły do Ciebie jakieś książki z zadankami. Mógłbyś pokazać co tam fajnego się znajduję? emotka
27 maj 21:48
Jack: moglbym tez dostac?
27 maj 21:49
6latek : CzescBenny emotka Tylko chodzi o to ze ja nie potrafie na razie wstawiać tutaj skanow i innych rzeczy
27 maj 21:51
6latek : Jack tez Anusiaka ?
27 maj 21:51
Jack: podr. uzupelniajacy dla klasy 3 i 4 liceum, jesli jest Anusiaka to tak emotka
27 maj 21:53
6latek : Wyslij mi emalia k.z.1958@o2.pl
27 maj 21:56
Jack: zrobione. emotka
27 maj 21:58
Wojtek: Przepraszam że się w rozmowę wproszę, ale cz ktoś z was zna takie książki jak "Matematyka" (dla kandydatów na wyższe uczelnie) autorów R. Leitner i W. Żakowski?
27 maj 21:59
6latek : Jack wysle jutro bo nie mogę wyslac Pisze blad podczas zapisywania kopii roboczej emotka
27 maj 22:08
Jack: ok, jak nadal bedzie blad, to moge z drugiej poczty.
27 maj 22:08
6latek : Benny muszse znaleźć ten post i poszkasz sobie tam
27 maj 22:09
6latek : Chyb cos u mnie bo tez do Metisa nie moglem wyslac
27 maj 22:09
6latek : Wojtek . Tak
27 maj 22:10
6latek : Sa dwie części tego
27 maj 22:11
Wojtek: 6latek jak oceniasz tą książkę, o ile można zapytać. Studiuję, ale większość tematów staram się zrozumieć oglądając e−trapeza i nie zawsze idzie tak jakbym chciał, a matematyka oprócz tego że jest ciekawa to bardzo przydaje sie na studiach technicznych.
27 maj 22:18
Jack: o, doszlo, dziekuje serdecznie.
27 maj 22:21
Jack: nie Ty jeden ogladasz e−trapeza Wojciechu
27 maj 22:21
27 maj 22:24
Wojtek: Wiem, dzięki Panu Krystianowi Karczynkiemu to jakieś 80−90% studentów polskich uczelni przechodzi jakoś przez analizę matematyczną i algebre. Jest mało dobrych wykładowców. Na Politechnice Wrocławskiej miałem okazję poznać prof. Janusza Góniaka (wykłady na kanale PWr poprowadził na YT), oraz prof Krzysztofa Bogdana, genialny człowiek.
27 maj 22:25
Metis: Wojtek zamieszczone tam zadania, do najprostszych nie należą emotka
27 maj 22:26
Wojtek: Czyli raczej nie dla mnie. Jak znajdę kogoś w okolicy, kto naprawdę lubi matematykę, to mu sprezentuję.
27 maj 22:28
6latek : Tez znalazles emotka To kliknij na post Saizou tam gdzie piszse o wysylce i tam będziesz miał te książki w pdf Mi przysłali 10 książek (facebokowa liga , semimarium 2 szt nierownosci dla poczatkujacych olimpijczykow i 6 szt oboz naukowy (2011−2015r
27 maj 22:29
Benny: Czy mógłbyś zaprezentować jakieś zadanko z tego?
27 maj 22:31
6latek : Np. . Udowodnij ze dla dowolnej dodatniej liczby całkowitej n liczba
(4n)!*(n!)2 

zapisana w postaci ułamka nieskracalnego na nieparzysty licznik
((2n)!)3 
i nieparzysty mianownik . Oboz naukowy 2013 r poziom OMG zadane nr 3
27 maj 22:39
6latek : Wojtek Zakowski Leitner jest dla Ciebie . natomiast OMG to ciężkie
27 maj 22:41
6latek : Przeczytales Benny emotka
27 maj 22:52
Benny: Jasne, nawet znalazłem ten pdf, dzięki emotka
27 maj 22:56
Wojtek: Chodziłem do technikum w małym mieście które lata świetności i dobry poziom ma dawno za sobą. Niestety przez wszystkie lata które spędziłem w szkołach (od podstawówki) nie trafiłem na dobrego nauczyciela i mam pewne braki w wykształceniu związane z matematyką, także że te książki będą dla mnie trudne w odbiorze.
27 maj 22:56
6latek : Nie możesz się poddawac kolego. ja mam takie braki ze glowa boli . Wzialem się za powtarzanie materialu . Zakupilem sobie książki do lieum i technikum (od klasy 1 −5 (dawne i się ucze . Co nie wiem pytam . Duzo pytam ja zauwazyles . Ale to nic nie szkodzi Zawsze cos ze szkoły pamiętasz . ja tez . Jeśli chodzi o Zakowskiego i Letnera to starszse wydania nosza takia nazwe Natomiast nowsze Leitner Geomertia dla licealistów i Zakowski Algebra i analiza matematyczna dla licealistów Czyli reasumując . W związku z tym ze jesteś studentem nie trzeba Cie wziąć za raczke i zaprowadzić do biblioteki po książki do matematyki z liceum z materialem z którym masz braki . Powodzenia emotka
28 maj 07:02
Metis: Przepraszam Cię Wojtek ,z zadaniami ze zbioru, który podałeś możesz jak najbardziej działać emotka Pisząc mój post: 22:26 myślałem o zbiorze zadań Gdowski/Pluciński .
28 maj 13:00
6latek : [Metis]] emotka Masz tez Gdowski Plucinski dla klasy 1 i 2 a także dla klsy 3 i 4 (sa to dwa podręczniki
28 maj 13:11
Metis: Ja mam tylko Gdowski/ Pluciński − Zbiór zadań dla kandydatów na uczelnie wyższe emotka
28 maj 13:32