matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prawda czy falsz?
kwiatek:
3
5
o pewnym kacie ostrym α podano 4 informacje: I. sin α =
II. cos α =
III. tg α =
5
4
3
4
IV.ctg α =
. ktora informajca jest falszywa?
4
3
4 sty 23:22
Anna:
Błędna jest odp. II ( cosα ∊ < −1, 1> )
4 sty 23:25