calka krzywoliniowa
jadzia: Obliczyc całke krzywoliniową płaską skierowana
∫(x2−2xy)dx + (2xy+y2)dy gdzie luk jest lukiem paraboli y2=x o poczatku w punktcie A(1,1)
i koncu B(1,4)
y2=x
2ydy=dx
∫[(y4−2y3)2y +(2y3+y2)]dy=∫2y5−4y4+2y3+y2]dy granice calki wziełam od 1 do 2 i
niestety nie wychodzi mi zadanie tak jak w odpowiedziach. czy ktos powie czy poczatek jest
dobrze?
26 maj 17:50
Jerzy:
B nie należy do krzywej
26 maj 17:51
jadzia: przepraszam. powinno byc B(4,2)
26 maj 17:57
jadzia: ktos pomoze?
27 maj 10:52
Jerzy:
Wedlug mnie masz dobrze , może źle liczysz całkę
27 maj 12:09
jadzia: o całke bym sie nie martwiła, moze to po prostu blad w ksiązce. dziekuje
27 maj 22:42