matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak to rozwiązać
Jacek:
jeszcze raz proszę o pomoc jak to rozwiązać
x+2
lim
x
2
−x
x→0
4 sty 23:11
AS:
1
x + 2
1
0 + 2
lim
*
=
*
=
∞
*(−2) = −
∞
x
x − 1
0
0 − 1
x→0+ x → 0 wartościami dodatnimi
1
x + 2
1
0 + 2
lim
*
=
*
= −
∞
*(−2) = +
∞
x
x − 1
0
0 − 1
x→0− x → 0 wartościami ujemnymi
5 sty 12:11