matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Znaleźć całkę szczególną równania różniczkowego
Ktosia:
Znaleźć całkę szczególną równania różniczkowego, spełniającego podany warunek: x
2
dy
dx
=sin
1
x
dla y(1)=1
26 maj 10:56
azeta:
dy
1
x
2
=sin
dx
x
dy
1
sin
x
=
dx
x
2
1
sin
x
∫dy=∫
dx
x
2
1
sin
x
y=∫
dx
x
2
1
sin
x
−dx
∫
dx= |t=1/x dt=
|
x
2
x
2
1
=−∫sintdt=cost+C=cos(
)+C
x
1
y=cos(
)+C
x
dla y(1)=1 1=cos1+C C=1−cos1 y=cos(1/x)+1−cos1
26 maj 11:01
Ktosia:
dzięki
26 maj 11:05
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick