matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wartosc sin
kwiatek:
2
Jezeli α jest katem ostrym i sin α =
, to wartosc cos(90 − α) jest rowna:
3
2
a)
3
1
b)
3
4 sty 23:10
Bogdan:
a
a
= sinα i
= cos(90
o
− α)
c
c
Stąd cos(90
o
− α) = sinα
5 sty 02:23