matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz promień stożka
mania:
Oblicz promień, wysokość i tworzącą stożka, o którym wiadomo jedynie, że jego objętość wynosi 314,2 a pole całkowite 282,7. Bardzo proszę o wskazówkę
25 maj 18:40
Mila:
1
V=
π*r
2
*h
3
P
c
=π*r
2
+π*r*l
1
π*r
2
*h=314.2⇔
3
π*r
2
*h=942.6 π*r
2
+π*r*l=282.7 l
2
=r
2
+h
2
25 maj 19:18