matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wolph szeregi
nick:
jak wpisac szeregi w wolphramie? bo chce sobie wyniki posprawdzac
23 maj 22:53
Jack:
np?
23 maj 23:02
nick:
na poczatku proste, bo dopiero sie ucze, np:
∞
1
∑ ln(
+1)
n
n=1
23 maj 23:09
Mila:
http://www.wolframalpha.com/input/?i=sum+of+%28ln%281%2Fn%2B1%29+for+n%3D1+to+inf
23 maj 23:11
Jack:
wyprobuj te :
http://blog.etrapez.pl/narzedzia/kalkulatory/kalkulator-do-szeregow/
http://www.wolframalpha.com/widgets/view.jsp?id=26c236095f0e9fc4a4e0af7edf6fa9f0
(Pierwsze 2 to to samo).
http://pl.numberempire.com/seriescalculator.php
23 maj 23:12
nick:
dziekuje
23 maj 23:28