matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy
Jola:
Jak rozpisać
√
2
w postaci ułamka łańcuchowego
23 maj 20:47
jc:
1
1
√
2
= 1+ (
√
2
− 1) = 1+
= 1 +
= ...
2+ (
√
2
−1)
1
2 +
√
2
−1
czyli mamy 1, 2, 2, 2, ...
23 maj 21:14