matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka
mat:
sinx
∫
dx
4−cos
2
x
23 maj 20:43
Mariusz:
t=cos(x) dt=−sin(x)dx
dt
1
−∫
=−∫
dt
4−t
2
(2−t)(2+t)
A
B
−1
+
=
2−t
2+t
4−t
2
23 maj 21:10
mat:
dziękuje
24 maj 07:05