matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodna cząstkowa
Kamil:
Pochodna po U1,U2 i I
U1−U2
R=
I
23 maj 20:24
Ole zmruż oczko:
trywialne
dR
U
2
= −
dU
1
I
dR
1
= −
dU
2
I
dR
= −(U
1
−U
2
)I
−2
dI
24 maj 15:25
Jerzy:
Popraw po: U
1
24 maj 15:29
Janek191:
Nie pomyliłeś się aby ?
24 maj 15:30