matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciąg geometryczny
Kamila:
Wykaż, że nieskończony ciąg (an), gdzie a) an= 10 * 2
n+1
− 3 * 2
n
jest ciągiem gometrycznym
22 maj 23:41
Metis:
Pokaż, że q nie zależy od n a
n+1
/a
n
=q
22 maj 23:43
Kamila:
q=2, czyli jest stałe, ok, dzięki
22 maj 23:54