matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria
rts:
α0 =0.3489rad α1 = 2.4434rad β = 2.094rad
sin2α0 − sin2α1 + 2(α1 − α0)
4(cosα0 − cosα1)
(cosα0 + cosα1)
(cosα0 − cosα1)
(α1 − α0)
sinα1 − sinα0
α1−α0
22 maj 18:22