matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ułamki
nowa:
2019*2020+2
skroc ulamek
czy ktos pomoze
2019
2
+2021
22 maj 14:53
yht:
a = 2019 a+1 = 2020 a+2 = 2021
2019*2020+2
a*(a+1)+2
a
2
+a+2
=
=
= 1
2019
2
+2021
a
2
+a+2
a
2
+a+2
22 maj 15:06
Janek191:
2019*(2019 + 1) + 2
2019
2
+2019 +2
... =
=
= 1
2019
2
+ 2019 + 2
2019
2
+ 2019 + 2
22 maj 15:07