matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pole równoległoboku
Kasia:
Oblicz pole równoległoboku o bokach 8 i 12 oraz kącie ostrym 45
o
.
21 maj 11:36
Janek191:
P = a*b*sin α więc
√
2
P = 8*12*sin 45
o
= 96*
= 48
√
2
2
21 maj 12:21
Kasia:
Dziękuę.
21 maj 12:24