matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz wzór funkcji
Kasia:
Wyznacz wzór funkcji, której wykres jest prostą równoległą do prostej o równaniu y = −4x −2 i przechodzi przez punkt P = (1;2)
21 maj 11:34
myszka:
k: y=−4x−2 p∥k i P∊p to p: y= −4(x−x
P
)+y
P
=........
22 maj 01:12