zadanie z tg
gimnazjalistka: Jak wyliczyć tg(x/2)
21 maj 09:58
zły: podaj całą treść zadania
21 maj 10:10
6latek :
Podstaw i policz
21 maj 12:35
gimnazjalistka: Cale zadanie brzmi wylicz tgx/2=1.723109
21 maj 14:15
Mila:
Odczytaj kąt w tablicach dla wartości tangensa 1.723109 i pomnóż przez 2.
21 maj 23:18
Mariusz:
√3=1.7320508...
1
200|27*7
189
1100|343*3
1029
7100|3462*2
6924
17600|34640*0
1760000|346405*5
1732025
2797500|3464100*0
279750000|34641008*8
277128064
| | x | |
Gdybyś miała tg |
| =1.7320508... to mogłabyś uniknąć stosowania tablic |
| | 2 | |
Możesz też przybliżyć wynik szeregiem
22 maj 01:09