parametr
kika: funkcja liniowa określona wzorem f(x)=(m2+1)x+m−1
opisuje proporcjonalność prostą dla wszystkich m spełniających warunek:
wyszło mi dla m=1 ok ?
20 maj 20:29
Jerzy:
m ⊂ R
20 maj 21:05
kika: to był test i odpowiedzi:
a) m≠ −1
b) m= −1
c) m≠0
d) =1 i to zakreśliłam źle bo podstawiałam do iksa to dobrze czy źle mam
20 maj 21:14
===:
m=1
20 maj 21:22
Jerzy:
A dlaczego nie: m = 2 ?
20 maj 22:07
Jerzy:
Funkcja : y = 5x + 1 , też określa proporcjonalność prostą
20 maj 22:10
===:
niestety nie Kol. Jerzy
20 maj 22:26
===:
Proporcjonalność prosta wyraża się wzorem
y=kx gdzie k≠0
20 maj 22:28
Jerzy:
Kolego = .... m2 + 1 # 0 dla każdego m ⊂ R
20 maj 22:48
Jerzy:
Masz rację..... douczyłem się
20 maj 22:59
===:
21 maj 08:17