matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Mnożenie Newtona
mozeto:
n
0
n
1
n
2
n
n
n
0
[
x
n
+
x
n−1
+
x
n−2
+...+
x
0
]*[
x
n
+
n
1
n
2
n
n
x
n−1
+
x
n−2
+...+
x
0
]
20 maj 18:14
jc:
= (x+1)
n
(x+1)
n
= (x+1)
2n
=
2n
0
2n
1
2n
2
2n
2n
x
2n
+
x
2n−1
+
x
2n−2
+ ... +
x
0
20 maj 18:39
Mila:
I pięknie
20 maj 19:08
mozeto:
n
0
n
0
n
0
wiem, że
x
n
*
x
n
=
2
x
n
n
0
n
1
jak by ktoś mógł mi powiedzieć ile to jest
x
n
*
x
n−1
=?
20 maj 19:34
Mila:
n
0
=1
n
0
n
1
n
1
*
x
2n−1
=
*x
2n−1
20 maj 20:07