matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
4x3-7x+3>0
mata:
4x3−7x+3>0 W(1)=0 (x−1)(4x2+4x−3)>0 Δ=64 x
1
=−1/2 x
2
=3/2 (x−1)(x+1/2)(x−3/2)>0 ale w odpowiedzi jest x∍(−3/2,1/2)∪(1,+
∞
) Więc gdzieś mam błedy
19 maj 23:42
6latek :
Zle policzone masz miejsca zerowe (popraw
19 maj 23:50
6latek :
−4−8
−12
x
1
=
=
= ......
8
8
−4+8
4
x
2
=
=
=
8
8
19 maj 23:53
mata:
dzięki
19 maj 23:57