matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
lepus:
Wiadomo, że log
16
6=x, log
16
8=y. Oblicz: a)log
48
16 b)log
48
32
19 maj 23:28
Mila:
log
16
(16)
1
log
48
(16)=
=
=
log
16
(48)
log
16
(6*8)
1
1
=
=
log
16
6+log
16
8
x+y
19 maj 23:48