asd
annn: log23+log43+log83+log163 z ktorych wzorow skorzystac? mam zmienic podstawe
logarytmu?
19 maj 23:05
myszka:
log
163=.....
................
19 maj 23:11
6latek : wzor
drugi klog
ab= log
ab
k
trzeci logab+log
ac= log
a(b*c)
| | 1 | |
log43= log223= |
| log23= log231/2 |
| | 2 | |
log
83= log
23 3 = log
23
1/3
log
163= log
243= log
21/4
log
23+log
23
1/2+log
23
1/3+log
23
1/4= log
2(3
1*3
1/2*3
1/3*3
1/4 =
log
23
1+1/2+1/3+1/4= policz
19 maj 23:28
myszka:
| | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
1  + |
|  + |
|  + |
|  = 2 |
| |
| | 2 | | 3 | | 4 | | 12 | |

= log
23
| | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
log23(1+ |
| + |
| + |
| )= 2 |
| log23 |
| | 2 | | 3 | | 4 | | 12 | |
19 maj 23:59