trojkat prostokatny wpisano w okrag o promieniu 4,5 odleglosc jednego z wierzcho
Gonciek: trojkat prostokatny wpisano w okrag o promieniu 4,5 odleglosc jednego z wierzcholkow trojkata
od stycznej poprowadzonej w wierzcholku kata prostego wynosi 4.oblicz obwod trojkata
19 maj 18:37
Gonciek: Od czego tu wogole zaczac? :C
19 maj 18:40
Jack:

Nie wiemy ktory wierzcholek, ale raczej ten co jest blizej... bo odleglosc 4.
R = 4,5
19 maj 18:51
Gonciek: I co dalej
19 maj 18:57
Jack: nie ma nic wiecej w poleceniu ? : (
19 maj 19:50
S.O.S.:

|CE|=|AD|=4 to |OE|=R−|CE|= 0,5
Z trójkąta prostokątnego AOE:
x
2=4,5
2−(0,5)
2= 20
to b=
√42+x2= 6 zatem a=
√92−62= 3
√5
L(ABC)= a+b+c=.................
19 maj 20:01
S.O.S.:
I co?
Gonciek przepisał i............ poszedł .....
19 maj 20:30
Jack: o kurcze, ale to banalne bylo : D
znaczy nie koniecznie banalne, ale prostsze niz myslalem...
19 maj 20:34
S.O.S.:
Tak
Jacuś ....
19 maj 20:39
Jack: na maturze bym zrobil
19 maj 20:41
S.O.S.:
Wpierw musiałbyś .....
19 maj 20:43
Jack: zapewne
19 maj 20:46