matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
działania trygonometryczne
xyz:
Witam pomógłby ktoś policzyć kilka przykładów. Wyniki muszą być w radianach α
0
=0.3489rad α
1
= 2.4434rad β = 2.094
sin2α
0
− sin2α
1
+ 2(α
1
− α
0
)
4(cosα
0
− cosα
1
)
(cosα
0
+ cosα
1
)
(cosα
0
− cosα
1
)
(α
1
− α
0
)
sinα
1
− sinα
0
α
1
−α
0
19 maj 18:01
Qulka:
http://www.wolframalpha.com/
19 maj 18:16