matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
x
aaggaa:
dla pewnego kata α prawdziwy jest wzor (tgα−
√
3
)(tg
2
α−1)=0 wyznacz α jesli 0*<α<90*
4 sty 21:13
Eta:
to tgα−
√
3
=0 lub tg
2
α= 1 tgα=
√
3
lub tgα= 1 lub tgα= −1 −−− odrzucamy bo kąt α −− jest rozwarty zatem
α= 60
o
lub α= 45
o
5 sty 01:35