Pilne
Kinia234561: Oblicz log3√3(tg30°)
19 maj 14:26
Jerzy:
| | 2 | | 1 | | 1 | |
= log33/2(3)−1/2 = |
| *(− |
| )log33 = − |
| |
| | 3 | | 2 | | 3 | |
19 maj 14:31
Kinia234561: Logarytm przy podstawie 3√3 jakby co
19 maj 14:45
Jerzy:
Jakby to
19 maj 14:48
Kinia234561: Log3√3(tg30°)
20 maj 05:18
Janek191:
Masz zrobione

3
√3 = 3
1*3
0,5 = 3
1,5 = 3
32
| | 1 | |
tg 30o = |
| = (√3)−1 = (30,5)−1 = 3−0,5 |
| | √3 | |
20 maj 09:18
Kinia234561: Tam miało być 3√3
20 maj 13:29
Jerzy:
| | 1 | | 3 | |
= 3*log3(3)−1/2 = 3*(− |
| )log33 = − |
| |
| | 2 | | 2 | |
20 maj 13:32